Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Покана за включване в „Часът на Земята 2023“

 

22-03-2023
Общ дом!  Общо бъдеще!

  Уважаеми жители на община Брацигово, от името на международната

природозащитна организация WWF, бих искала да Ви поканя да се присъедините към 17-ото поредно издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива

Часът на Земята, което ще се проведе на 25 март 2023 г. събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Тази година WWF посвещава своята инициатива на опазването на дома на дивите животни

За по-малко от един човешки живот сме загубили 69% от дивите животни по света.

Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят почти изцяло от човека и неговите действия.

Всяка секунда по света се изсича гора с размерите на едно футболно игрище. 

С нея безвъзвратно губим и всички нейни обитатели, както и ползите, които би донесла на хората, ако беше запазена цяла и непокътната.

Как да спрем тази загуба на живот? 

Как да направим така, че биоразнообразието - сърдечният ритъм на нашата планета - да се възстанови и стабилизира?

 

 Как може да  се включим в „Часът на Земята 2023"?

 Повече подробности за нея ще откриете на wwf.bg/zakrilnik

        Изключване на светлините в домовете ни за един час е проста идея, която събира милиони хора, за да отпразнуват деня, който е известен като Часът на Земята. Организиран от Световния фонд за дивата природа (WWF), 60-минутният празник на Земята ще се проведе на 25 март тази година. Часът на Земята обединява хората в повече от 190 страни по света от 2007 г. насам.

Тази година, в последната събота на март, общностите и фирмите ще изгасят светлините си между 8:30 и 21:30 ч. местно време, за да покажат грижа и подкрепа за планетата Земя. Предишни години светлините бяха изключени дори на Айфеловата кула в Париж, Операта в Сидни и древния Акропол в Атина, предава Euronews.

WWF насърчава участниците да се включат и в други дейности в областта на климата. Освен символичния жест на изключване на светлините за 60 минути, участниците в Часа на Земята също са поканени да се присъединят към движението, стартирано от WWF в световен мащаб за намаляване на емисиите на парникови газове.

Има няколко лесни за приложение действия, които могат да спестят енергия и същевременно да опазят околната среда, ако се предприемат от хората.

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик