Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

24 Май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

 

24-05-2019

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА УЧИТЕЛИ, 

КУЛТУРНИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ,

ПРОСВЕТИТЕЛИ,

 

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, приемете сърдечни  поздравления по случай най-сплотяващия всички българи празник - Празник на Словото,  Празник на Знанието и на градивното Творчество, Символ на българския Дух!

24 МАЙ е свят ден на всеобщ дълбок поклон пред делото на солунските двама братя, сътворили пътя, по който повече от хилядолетие вървят възродени славянски народи и градят бъднините си - със силата на книжовността и просветата, със съзнанието, че народността не чезне там, където има знание и наука.

24 МАЙ е безсмъртен празник на буквите, на тези едва трийсетина знака, които превръщат в хиляди страници нашите думи и мисли, с които описваме историята и пресъздаваме настоящето на нашата духовна и материална култура, съхраняваме техните непреходни ценности за идните времена,  укрепваме националното си самочувствие и надграждаме българската значимост за всемирния прогрес.

24 МАЙ е специална дата за нас -  ден, в който всички  се чувстваме само българи и сме заедно  на  празника на българщината.

Няма други мигове, които да даряват българското съзнание с толкова удовлетворение от неоспоримата истина, че имаме цялостно градивно културно пространство в историята, че сме сътворци на днешната цивилизация.

И без значение къде се намира, човек винаги пази спомена за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото настроение, окичените с цветя портрети на Светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн на Стоян Михайловски „Върви народе възродени..."

Пожелавам Ви хубав и изпълнен с радостни емоции празничен ден!

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик