Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

ТРЕВОЖНО, НО ФАКТ...

 

05-06-2015
Световния ден за опазване на околната среда в община Брацигово започна с тревога и болка. Предишния ден бе изтекла информация в интернет пространството за това как млади представители на най-разпространения етнос безмилостно се гаврят с млади фиданки насадени по проект около двата микроязовира Гачево и Бурово блато.
В медиите за този ден четем още:
Отговорното управление на природните ресурси на планетата. Това е акцентът на Световния ден на околната среда за 2015 г. (World Environment Day). Всяка година на 5 юни светът отбелязва най-известния глобален ден с призив за положителна промяна за околната среда.
Световният ден на околната среда е основният механизъм на ООН за повишаване на осведомеността и за насърчаване на действия за опазване на околната среда в световен мащаб.
В своята резолюция общото събрание призовава държавите и организациите, членуващи в ООН, ежегодно в този ден да провеждат мероприятия, демонстриращи стремежа им да опазват и подобряват околната среда.
На 5 юни екоинспекциите в страната организират различни инициативи - открити уроци, лекции, изложби и конкурси за рисунки и фотографии.
Питаме се къде между всичките тези изискани и стилни думи се крие човешкото отношение и съвест. Кой навреди повече на доброто желание да имаме гора около блатата - тези дето унищожиха безотговорно фиданките, тези дето ги накараха да го направят или тези дето снимаха, но не попречиха на гаврата.
Откритите уроци могат да бъдат полезни само, когато видим на изложба фотография на съшитите тези герои, на която с лопати и лейки садят и поливат млади дръвчета.

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик