Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

На този ден отбелязваме една от най-съкровените дати в българската национална история - Деня на Освобождението на България.

 

02-03-2020

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Националният празник на Република България - Трети март!

На този ден отбелязваме една от най-съкровените дати в българската национална история - Деня на Освобождението на България.

Свободата на Отечеството се роди преди 142 години, на онзи 3 март, когато в малкото градче Сан Стефано бяха положени подписите, сложили края на Руско-турската война и раждането на българската свобода. За нас тази дата е въплъщение на едно ново начало. Тази дата е победата на един неукротим дух - свободолюбивия дух на българина. Освобождението направи възможно завръщането на България в голямото семейство на Европа - място, което сме заемали векове наред благодарение на силна държавност, българската духовност и древна култура.

С чувство на национална гордост почитаме паметта и се прекланяме пред подвига и саможертвата на хилядите български, руски, украински, белоруски, румънски, финландски, полски, литовски, латвийски, естонски воини, отдали живота си за свободна България!

Този ден е символ на осъществени мечти, символ на национално самочувствие и достойнство, символ на обща воля за свобода и обединение.

Вярваме, че всеки от нас с гордост ще продължава да защитава името на Родината. Бъдещето на България зависи от всички нас.

Честит Национален празник!

 

 

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик